Verstappen zorgt voor opwinding in eerste vrije training op Monza

Print
Verstappen zorgt voor opwinding in eerste vrije training op Monza

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen heeft bij de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Italië voor opwinding gezorgd. De Red Bull-coureur verloor op het hogesnelheidscircuit van Monza de controle over zijn Formule 1-bolide.

Hij spinde van de baan af en kwam in de bandenmuur tot stilstand. Daarbij brak onder meer de voorvleugel van zijn auto af.

Lees ook: Verstappen: ‘Je wil het liefst iedereen vermorzelen’

Dankzij goed werk van zijn monteurs kon Verstappen na iets meer dan 22 minuten de training hervatten. Hij eindigde de eerste sessie met de vijfde tijd (1.21,641). De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) was de snelste met een tijd van 1.20,703, gevolgd door zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton (1.20,948). Achter de titelhouder en WK-leider reed de Thai Alexander Albon, ploeggenoot van Verstappen, de derde tijd (1.21,500).

Lees ook: Podcast: ‘Bottas is een beetje het sukkeltje van de Formule 1 aan het worden’

Het ongeval van Verstappen op Monza gebeurde met nog ruim 50 minuten op de klok. Hij slaagde erin zijn voertuig uit de grindbak te rijden en de pitstraat te bereiken. Door de crash van de nummer twee in het klassement moest de training voor korte tijd worden stilgelegd. Voordat hij de baan af schoof had Verstappen de derde tijd neergezet.

Verstappen liet zich vooraf niet al te optimistisch uit over zijn kansen in Italië. „Monza is normaal gesproken niet ons beste circuit met alle lange rechte stukken”, liet hij weten. Verstappen heeft op deze baan het podium nog niet gehaald in zijn loopbaan.

Ook Sebastian Vettel (Ferrari), Pierre Gasly (AlphaTauri) en Bottas hadden vrijdag moeite om hun wagen op Monza op de baan te houden. De Ferrari’s, die het hele seizoen al geen indruk kunnen maken, stelden in eigen land opnieuw teleur. Charles Leclerc reed de elfde tijd (1.21,904), Vettel kwam niet verder dan de negentiende tijd (1.22,988).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen