CORONAVIRUS

Amerikaanse werkgelegenheid neemt opnieuw toe

Print
Amerikaanse werkgelegenheid neemt opnieuw toe

Afbeelding: XiXinXing

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten heeft afgelopen maand verder herstel laten zien nadat er ook in juni en juli al banen bij kwamen.

Exclusief de landbouwsector groeide het aantal banen met 1,37 miljoen, becijferde het Amerikaanse ministerie van Arbeid. De werkloosheid in ’s werelds grootste economie nam iets af tot 8,4 procent.

Hiermee ging het iets beter dan economen hadden voorzien. Volgens een peiling door persbureau Bloomberg rekenden zij in doorsnee op 1,35 miljoen extra banen in augustus. De cijfers betekenen wel dat het tempo van het herstel is afgezwakt ten opzichte van een maand eerder. In juli kwamen er nog een bijgestelde 1,7 miljoen banen bij, wat 29.000 banen minder was dan eerder aangegeven. De werkloosheid bedroeg in juli, mede door de coronacrisis, 10,2 procent.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →