Luikse brouwerij van Jupiler en Corona-bier stilgelegd door coronabesmettingen

© Google Street View

De brouwerij van AB InBev in de Belgische provincie Luik is stilgelegd, nadat bij het personeel verschillende coronabesmettingen zijn vastgesteld. Dat bevestigt het bedrijf, waar onder meer de merken Jupiler, Corona en Budweiser wordt gebrouwen, aan persbureau Belga.

Redactie

Negen werknemers van de brouwerij in Jupille zijn positief getest op het coronavirus. Het gaat om personeelsleden van de logistieke afdeling. De eerste twee besmettingen werden al vastgesteld op donderdag 27 augustus. Het personeel heeft het werk neergelegd.

Volgens de brouwer stijgt het aantal besmettingen in de provincie Luik. De vakbonden vinden dat de brouwer te laat heeft gereageerd op de besmettingen en ze niet serieus genoeg heeft genomen. Een van de besmette werknemers ligt in coma, aldus de vakbond. „De mensen zijn kwaad”, zegt Patrick Rehan van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV).

De bonden en de directie van AB InBev zitten momenteel om tafel. Volgens de brouwer heeft het stilleggen van de werkzaamheden al impact op de brouwactiviteiten.