Verdachte van moord op Maddie nu ook gelinkt aan zedendelict even verderop

Print
Verdachte van moord op Maddie nu ook gelinkt aan zedendelict even verderop

Links: Christian B. Rechts: Madeleine McCann. Afbeelding: AFP

De Duitse verdachte in de zaak van Maddie McCann wordt ook in verband gebracht met een zedendelict in de buurt van Praia da Luz. Dat vond plaats in 2007, enkele weken voordat de Britse peuter verdween tijdens een vakantie in Portugal.

De Duitse openbaar aanklager meldde vrijdag dat er nog een ander onderzoek loopt naar Christian Brückner, maar gaf verder geen details. Volgens Duitse media zou de 43-jarige verdachte zich in april 2007 naakt hebben bevredigd vlak voor een 10-jarig meisje uit Duitsland. Het voorval gebeurde op ongeveer 10 kilometer afstand van Praia da Luz, waar McCann begin mei van datzelfde jaar verdween.

Lees ook: Zoektocht naar Maddie: verdachte wilde kelder onder tuinhuisje ‘isoleren’

Het 10-jarige meisje was volgens Der Spiegel met haar ouders op bezoek bij een bevriende familie op het strand van Salema, waar ze met andere kinderen speelde. Toen haar broer zag wat er gebeurde, zou die de volwassenen hebben geroepen. De vader van het meisje zette de achtervolging in op de man, maar die ontkwam.

Identificatie via foto

De Duitse autoriteiten zouden ruim een jaar geleden op de hoogte zijn gebracht van het voorval. Het nu 23-jarige slachtoffer identificeerde de man, Christian Brückner dus, op een foto, maar ze was niet helemaal zeker van haar zaak. In mei opende het Openbaar Ministerie van Braunschweig een onderzoek.

Verdachte van moord op Maddie nu ook gelinkt aan zedendelict even verderop
De politie zocht in juli in een volkstuincomplex in Hannover naar sporen in de zaak-Maddie Mccann. Foto: EPA

Toen in juni bekend werd dat Brückner verdacht werd van de moord op Maddie McCann en er nieuwe foto’s van hem opdoken, meldde de jonge vrouw zich opnieuw bij de politie. Ze is nu 99 procent zeker dat het Brückner was die ze op het strand in Portugal was tegengekomen. Zijn advocaat wilde tegenover Der Spiegel niet reageren.

Brückner is een zedendelinquent die wegens meerdere misdrijven en verdenkingen vastzit in Duitsland. Hij woonde van 1995 tot 2007 met tussenpozen in de Portugese Algarve en is onder meer veroordeeld wegens een verkrachting in 2005 in Praia da Luz.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee