Cultuurpodium Speelplaats start met beperkt concertaanbod

Print
Cultuurpodium Speelplaats start met beperkt concertaanbod

Claude Bourbon opent het nieuwe seizoen van cultuurpodium De Speelplaats. Afbeelding: Speelplaats

Tegelen -

Cultuurpodium De Speelplaats uit Tegelen gaat met een verkorte agenda het nieuwe seizoen in. Voorlopig staan er slechts drie concerten op het programma.

Aangezien de focus ligt op live muziek en andere podiumkunst in een kleinschalige, intieme setting is het aanbod door de coronamaatregelen beperkt. De Franse gitarist Claude Bourbon bijt op 17 september de spits af in de Jochumhof. Hij verwierf in Europa en Amerika bekendheid met zijn mix van klassiek en blues met Spaanse en oosterse stijlen. Bourbon stond onder meer op het Britse Glastonbury Festival. Op dezelfde locatie speelt vier weken later de Belgische bluesgitarist Guy Verlinde, die zich na het opdoeken van zijn stevig stampende band The Mighty Gators heeft toegelegd op akoestische blues & roots. Hij vormt op 15 oktober een trio met Nils De Caster (viool, mandoline, lapsteel) en Oliver Vander Bauwede (harmonica, gitaar). Tenslotte komt op 5 november de Martin Korthuis Band uit Groningen naar het Wereldpaviljoen, eveneens in Steyl.

Op beide locaties is de publiekscapaciteit kleiner dan normaal. Reserveren kan op www.de-speelplaats.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen