Ongenadig pak slaag bij eerste thuisduel van MVV

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren -

MVV heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een ongenadig pak slaag gekregen. In De Geusselt was SC Cambuur vele maten te groot voor de Maastrichtenaren en haalde fors uit: 1-7.

Dat Cambuur sterker zou zijn dan MVV was nauwelijks een verrassing. Maar de goals vielen wel heel erg gemakkelijk in De Geusselt. Robert Mühren en Jarchinio Antonia scoorden beiden twee keer. Het enige MVV-doelpunt werd gescoord door Joeri Schroijen. Hij benutte een strafschop.

De eerste grote kans van de wedstrijd was nota bene voor de thuisclub. Een combinatie met Joy-Lance Mickels en Joeri Schroijen zette laatstgenoemde na zeven minuten aan de zijkant vrij voor het doel. Waar Schroijen zelf op doel had kunnen schieten, probeerde hij de bal klaar te leggen voor een teamgenoot. Deze bal werd echter doorzien door de verdediging van Cambuur.

Openingstreffer

De Friezen waren in de beginfase al een stuk sterker, maar MVV deed aardig mee. Tot de openingstreffer in de negentiende minuut. Bij een mislukte voorzet van Cambuur kwam Jérôme Deom onhandig met zijn arm naar de bal, wat resulteerde in een handsbal en dus een vrije trap voor Cambuur. Robert Maulin prikte hem binnen via de onderkant van de lat. Daarna ging het snel. Twee minuten na de openingstreffer haalde Mees Hoedemakers uit. Zij schot werd gekraakt, maar de bal vloog via een Maastrichts been in het doel. Toen was speeltuin De Geusselt pas echt geopend voor Cambuur. Goaltjesdief Robert Mühren scoorde in het daaropvolgende kwartier twee maal. MVV snakte naar de rust en het publiek – er mochten 1600 man in De Geusselt - reageerde furieus.

In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Joeri Schroijen voor een klein beetje verlichting. MVV kreeg een strafschop nadat Jérôme Deom werd neergehaald in de zestien en Schroijen, die zijn 150ste duel voor MVV speelde, schoot binnen.

De hoop op een heuse remontada in de tweede helft kon al razendsnel de prullenbak in. Jamie Jacobs kopte de bal bij de tweede paal over doelman Mike Havekotte, die de geblesseerde Bill Lathouwers verving.

Vuurwerkshow

Na 54 minuten knalde achter het stadion een vuurwerkshow, maar het echte vuurwerk werd op de mat gelegd door Cambuur. Want ook na de 1-5 vielen de doelpunten van de topfavoriet in de eerste divisie erg makkelijk. Jarchinio Antonia kon eerst helemaal vrij van dichtbij de bal intikken. En een kwartier voor tijd maakte hij ook de 1-7, via een aanval over de rechterflank.

Cambuur speelde de slotfase met aangetrokken handrem, maar MVV was lamgeslagen en kon weinig meer uitrichten. Daardoor bleef het bij de pijnlijke cijfers 1-7.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger