Windjbuujels zien alsnog af van (digitale) liedjesverkiezing

Print
Windjbuujels zien alsnog af van (digitale) liedjesverkiezing

Ook de Blageliedjesmiddag gaat niet door. Afbeelding: Frank Stevens

Reuver -

Reuver krijgt toch geen nieuwe Windjbuujelsjlaegers. De liedjesverkiezing in oktober is alsnog afgeblazen.

Carnavalsvereniging de Windjbuujels was vorige maand nog vastbesloten om de jaarlijkse liedjesavond en blageliedjesmiddag door te laten gaan, al dan niet in een alternatieve opzet. Afhankelijk van de dan geldende coronaregelgeving zou mogelijk voor een online variant worden gekozen. Navraag onder de deelnemers had uitgewezen dat hiervoor voldoende draagvlak bestond. De bedoeling was om de ingezonden liedjes op te nemen en vervolgens in de vorm van videoclips uit te zenden via een livestream. De verscherpte coronabeperkingen zijn voor de Windjbuujels echter aanleiding om hiervan af te zien en beide activiteiten toch van de kalender te schrappen. „Ook een liedjesverkiezing in digitale vorm nodigt mensen uit om samen te komen”, zegt Erwin Aelen van de organiserende liedjescommissie. „En dat is op dit moment niet verstandig. We willen als carnavalsvereniging geen katalysator zijn in het samen brengen van groepen mensen.” Of dit standpunt ook gevolgen heeft voor de rest van het carnavalsprogramma, is nog onduidelijk.

Aelen benadrukt dat de liedjesverkiezing niet is geschrapt vanwege gebrek aan inzendingen. „Er was genoeg animo, ondanks corona. Sommige schrijvers hebben zich er zelfs door laten inspireren.” De inschrijftermijn liep nog tot woensdag. Volgens Aelen is er onder de deelnemers louter begrip voor het genomen besluit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →