‘De kans dat ik ooit een marathon loop, is nihil’

Print
‘De kans dat ik ooit een marathon loop, is nihil’

Afbeelding: De Limburger

Laat ik het voorzichtig brengen: hardlopen is niet mijn hobby. Laatst kwam ik een vriendin tegen die poging weet ik veel hoeveel deed, om bij de atletiekvereniging zo’n traject af te ronden dat je vijf kilometer kunt rennen zonder dat je aan de zuurstof moet. Of ik wilde aanhaken? Nee, dank je.

Ik wandel liever. Da’s ook gezond, en dan kunnen we onderweg tenminste nog een fatsoenlijk gesprek voeren. De kans dat ik ooit een marathon loop, is dus nihil. Ik heb grote bewondering voor iedereen die het voor elkaar krijgt om rennend ruim 42 kilometer af te leggen. Kijken naar mensen die een marathon lopen, is wel leuk. En belangrijk ook, lees ik in de verhalen van deze vier Limburgers die de New York City Marathon afvinkten. Ook al train je je de blubber, de kilometers krijg je niet cadeau.

Het is van grote waarde dat er langs de kant een goede sfeer hangt, dat een flinke meute toeschouwers zorgt voor de nodige aanmoediging. Het publiek draagt de renners namelijk naar de finish als het ware. Nou, ik ben de beroerdste niet, dus ik schreeuw met alle liefde wat mensen richting de eindstreep.

Al twee keer heb ik trots naar mijn schoonbroertje staan zwaaien toen hij de marathon van Rotterdam uitliep. Terwijl ik dat aan het doen was, dacht ik even dat het misschien tóch iets voor mij zou zijn. Zeg nou zelf, lopen over de Erasmusbrug, finishen op de Coolsingel met duizenden mensen als publiek? Dat is, zelfs voor mij, een aantrekkelijke gedachte. Tot ik erachter kwam dat hij ondanks vele trainingsuren en een zorgvuldige voorbereiding na een week nog steeds kreupel liep. Toen was de twijfel gauw verdwenen.

Heb een geweldig weekend!

De nieuwste editie van L-magazine lees je hier, met deze week een interview met Francis ‘De Slimste Mens’ van Broekhuizen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →