Hilde Siebers (95) uit Landgraaf pakt dagprijs Tourspel: ‘Ik speel al jaren mee samen met mijn kleinkinderen’

Print
Hilde Siebers (95) uit Landgraaf pakt dagprijs Tourspel: ‘Ik speel al jaren mee samen met mijn kleinkinderen’

Hilde Siebers met haar kleinzoon. Afbeelding: privé foto

Voor ruim 5.000 personen is de Tour de France extra spannend. Zij hebben namelijk 1 of 3 Tourlijsten opgesteld en spelen mee met het Tourspel. Iedere dag lichten we de winnaar uit die de vorige etappe de meeste punten heeft behaald. Etappe 6 was een prooi voor Hilde Siebers uit Landgraaf.

Proficiat met het behalen van de dagprijs! Kunt u zichzelf in een paar zinnen even voorstellen aan alle andere deelnemers?

Mijn naam is Hilde Siebers, 95 jaar, weduwe en woonachtig in Landgraaf. Na ruim 85 jaar in Nieuwenhagen te hebben gewoond ben ik onlangs verhuisd naar aanleunwoningen in Schaesberg. Ik speel al jaren mee samen met mijn kleinkinderen. Zij bedienen de computer en we vullen jaarlijks de maximale 3 lijsten in op mijn abonnement.

Wat heeft de doorslag gegeven voor het winnen van deze etappe?

We kiezen altijd een variëteit aan renners in de lijsten en nemen hier en daar graag een gokje. Deze etappe hadden we geluk de kopgroep grotendeels te hebben gekozen in een lijst met veel aanvallers. En ook van de groep daarna hadden we geloof ik de voorste renners erbij. Ik had nog niks in de gaten totdat mijn kleinzoon belde dat we gewonnen hadden!

Was de tourlijst zo klaar of heeft u er lang over moeten denken?

Ik geef mijn kleinzoon normaal gesproken de vrije keuze maar ik weet dat hij normaal veel werk heeft aan al die poules waaraan hij mee doet. Dit jaar waren we wat laat en hebben we geloof ik een dag van tevoren snel de lijsten opgetuigd.

Waar en wanneer is de liefde voor de Tour de France ontstaan?

Wij gingen vroeger met de hele familie elk jaar op vakantie naar Frankrijk vanaf het moment dat mijn man overleden is namen ze mij mee en gingen we daar waar op dat moment ook de Tour langskwam om langs de weg te kijken.

Welke renners gaan volgens u nog voor een verrassing zorgen?

Dat weet ik zelf niet. Mijn kleinzoon denkt Guillaume Martin.