KNVB onderzoekt vermeend racisme tijdens MVV-Cambuur

Print
KNVB onderzoekt vermeend racisme tijdens MVV-Cambuur

Issa Kallon van Cambuur in duel van Zak Swanson van MVV. Afbeelding: Pro Shots -Paul Roling

Maastricht / Itteren -

De KNVB onderzoekt vermeend racisme in De Geusselt, tijdens de wedstrijd MVV - SC Cambuur van afgelopen zaterdag.

Issa Kallon, vleugelspeler van Cambuur, sprak in de rust met ploeggenoten en zijn trainer over het incident. MVV verloor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-7. De Maastrichtenaren hebben in een persverklaring laten weten dat ze alle medewerking aan het onderzoek zullen verlenen.

Lees ook: Ongenadig pak slaag bij eerste thuisduel van MVV

Spelen

De Leeuwarder Courant weet te melden dat trainer Henk de Jong sprak in de rust van het duel met zijn aanvaller: „De scheidsrechter kwam vervolgens ook bij ons en legde uit hoe hij erin stond. Onze ploeg, met Issa en ook andere jongens als Calvin Mac-Intosch en Jarchinio Antonia, zei toen: we willen spelen.”

Actieplan

De KNVB kwam begin dit jaar met een actieplan tegen racisme. Aanleiding daarvoor was het racistische spreekkoor bij FC Den Bosch - Excelsior op 17 november 2019. De overheid en de KNVB besloten dat een intensievere gezamenlijke aanpak nodig is om nog meer stappen te kunnen ondernemen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →