Boekpresentatie John Moonen in Filmhuis De Domijnen Sittard

Print
Boekpresentatie John Moonen in Filmhuis De Domijnen Sittard

John Moonen Afbeelding: De Domijnen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg -

John Moonen zal dinsdag 15 september in Filmhuis De Domijnen zijn boek ‘Srebrenica, een dag in het leven’ presenteren.

Hij vertelt over hoe zijn boek tot stand kwam, nadat hij zijn leven en werk in Srebrenica afsloot en zich weer in Nederland vestigde. Aangezien muziek een belangrijk onderdeel is van zijn boek zal hij, als singer-songwriter, ook een aantal liedjes ten gehore brengen.

Verhaal

Het is een autobiografisch verhaal van een twintiger uit Valkenburg. Een jongeman, op zoek naar zichzelf. Idolaat van de Beatles en hun boodschap van liefde, het maakt hem een idealist die ervan droomt de wereld te verbeteren. In het hedendaagse Srebrenica hoopt hij dan ook door het geven van muziekworkshops een bijdrage te leveren aan vrede. De mensen daar hebben echter andere problemen aan hun hoofd, zoals corruptie, armoede, werkloosheid. Tijdens zijn leven in Srebrenica krijgt hij een nieuwe kijk op het leven in dit postconflictgebied en leert hij zichzelf opnieuw kennen.

De lezing begint om 20.00 en duurt tot 21.00 uur. Er is boekverkoop en gelegenheid tot signeren. De entree bedraagt 5 euro en voor abonnees 3,50 euro.

Aanmelden kan via www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen