Het Corneliusoctaaf in Heerlerheide

Print
Het Corneliusoctaaf in Heerlerheide

Het programma. Afbeelding: UitTipsLimburg

Heerlen / Hoensbroek -

Het Corneliusoctaaf in de Corneliuskerk in Heerlerheide vindt jaar plaats van zaterdag 12 september tot en met zondag 20 september. Ondanks dat er vanwege de coronamaatregelen minder mensen de missen mogen bijwonen, heeft het kerkbestuur een sfeervol programma opgesteld.

Op 16 september is de feestdag van de Heilige Cornelius, de patroonheilige van de Corneliusparochie. Al sinds het ontstaan van de parochie in 1839 wordt jaarlijks het Corneliusoctaaf gevierd in de week rondom 16 september. Dit jaar vindt het Corneliusoctaaf plaats van 12 tot en met 20 september.

Minder mensen

Dit jaar ziet de viering er anders uit dan anders. Vanwege de coronamaatregelen mogen minder mensen plaatsnemen in de kerk dan normaal. De beschikbare zitplaatsen zijn in de kerk in Heerlerheide aangegeven met een groene stip. Als het volgens de coronanormen binnen vol is, worden de deuren gesloten.

Het kerkbestuur verzoekt belangstellenden om niet massaal naar de opening en de sluiting van het Corneliusoctaaf te komen. Er zijn meerdere missen in de periode van het octaaf, waar bezoekers ook van harte welkom zijn. Daarnaast zullen dit jaar minder koren in de missen zingen. Het parochieel zangkoor St. Caecilia, het gregoriaans koor en het Thirdwingkoor hebben besloten nog niet te starten met het opluisteren van de missen. Wel zullen enkele kleinere koren komen.

Proemevlaconcert

De relikwieverering aan het eind van de mis gaat dit jaar niet door. Aansluitend aan de mis op zondag 20 september vindt in het Corneliushuis het traditionele Proemevlaconcert plaats, waar ook rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen.

Programma

Het programma voor de missen van het Corneliusoctaaf in de Corneliuskerk in Heerlerheide:
Zaterdag 12 september: 19.00 uur opening van het Corneliusoctaaf. Zondag 13 september: 11.15. uur. Maandag 14 september: 19.00 uur, mis met medewerking van het Meezenkoor. Dinsdag 15 september: 19.00 uur. Woensdag 16 september: 9.00 en 19.00 uur. Donderdag 17 september: 19.00 uur. Vrijdag 18 september: 19.00 uur. Zaterdag 19 september: 19.00 uur mis met medewerking van het Pools koor Wesoly Tulacz. Zondag 20 september: 11.15 uur sluiting Corneliusoctaaf, kindernevendienst.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen