Slot Schaesberg gratis toegankelijk met Open Monumentendagen

Print
Slot Schaesberg gratis toegankelijk met Open Monumentendagen

Slot Schaesberg. Afbeelding: Bas Quaedvlieg / archief De Limburger

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Slot Schaesberg is op zaterdag 12 en zondag 13 september gratis toegankelijk, in het kader van de BankGiro Loterij Open Monumentendagen.

In dat weekend vinden er demonstraties plaats van oude ambachten, lopen rondleiders in 17e-eeuwse klederdracht en kunnen bezoekers een nieuwe audiotour beleven. Tevens komt Brasserie Hoeve 1650 op het ruime terras met speciale acties.

„De Open Monumentendagen zullen dit jaar anders zijn dan anders, met minder locaties. Slot Schaesberg is door het ruime buitenterrein van 6 hectare goed ingericht om volgens de richtlijnen bezoekers te kunnen ontvangen. We kunnen ons goed voorstellen dat bezoekers nieuwsgierig zijn naar de werkzaamheden aan de poorttoren en smederij en bereiden ons voor op een prachtig weekend vol ambacht, historie en beleving”, aldus Aryan Klein, projectdirecteur van Slot Scheasberg.

Slot Schaesberg is op beide dagen open tussen 10.00 en 17.00 uur. Bezoekers wordt verzocht zich van tevoren aan te melden via www.slotschaesberg.nl/omd. Informatie over de corona-maatregelen bij Slot Schaesberg is eveneens te vinden op de website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee