Reisadvies voor Griekse eilanden dinsdag naar oranje, vakanties afgeraden

Print
Reisadvies voor Griekse eilanden dinsdag naar oranje, vakanties afgeraden

Afbeelding: Reuters

Het reisadvies voor de Griekse eilanden wordt dinsdagochtend aangepast naar oranje (alleen noodzakelijke reizen).

Daartoe is besloten omdat het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus tijdens hun vakantie op een van de Griekse eilanden flink is gestegen, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Reizigers die vanaf dinsdag terugkomen wordt dringend geadviseerd tien dagen in quarantaine te gaan. Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven voorlopig wel op geel staan.

Het deels sluiten van Griekenland is de zoveelste klap voor de toch al zwaar getroffen reisbranche, stelt reisorganisatie TUI als reactie op het aangescherpte reisadvies voor de Griekse eilanden.

‘Overvallen door advies’

De huidige reisadviezen maken zonvakanties komend najaar nagenoeg onmogelijk. ,,Ik vind het vreselijk om te zien dat nu ook de vakantiegangers in Griekenland getroffen worden. Zij, maar ook wij zijn overvallen door dit reisadvies. Een heel nare verrassing, te meer daar er vanuit de ons omringende landen gewoon naar Griekenland kan worden gereisd”, stelt Arjan Kers van TUI Nederland.

TUI heeft op dit moment zo’n 6500 reizigers in Griekenland zitten. De meesten zitten op Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos. Alle reizigers die met TUI en Kras op een van de Griekse eilanden verblijven, worden geïnformeerd over het aangepaste reisadvies en de gevolgen hiervan voor hun verblijf.

De meesten zullen zo veel mogelijk op hun oorspronkelijke terugvlucht naar Nederland terugreizen. De geplande vluchten gaan voorlopig leeg heen en brengen alleen passagiers terug. Voor reizigers die later, na 15 september, terug zouden keren naar Nederland, wordt op dit moment geïnventariseerd welke vluchtmogelijkheden kunnen worden ingezet om hen ook binnen een week naar huis te halen. Reizigers die nog naar Griekenland zouden vertrekken worden persoonlijk geïnformeerd dat hun reis niet doorgaat, aldus TUI.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu