Zo duur is een tweedehandsje van Max Verstappen

Print
Zo duur is een tweedehandsje van Max Verstappen

De Aston Martin DBS Volante van Max Verstappen. Afbeelding: @ Kroymans Aston Martin Hilversum

Rijke autosportliefhebbers die op zoek zijn naar een auto met een verhaal, kunnen sinds deze week terecht bij Kroymans Aston Martin. Daar staat de Hyper Red Aston Martin DBS Superleggera te koop van Max Verstappen voor 350.000 euro.

De DBS Superleggera is een van de duurdere Aston Martins. Dat is niet voor niets, want hoewel de auto eruitziet als een lieflijke cabriolet, is de DBS voorzien van een 725 pk sterke 5,2 liter twaalfcilinder motor onder de kap. Daarmee schiet de motor van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 340 km/u.

Typisch een auto voor Verstappen, zou je zeggen. Toch legde hij er in een klein jaar slechts 2000 kilometer mee af in de buurt van zijn woonplaats Monaco. Max kreeg de auto als teamlid van het Aston Martin Red Bull Racing F1-team. Naar verluidt krijgt hij ook een Valkyrie, de meest exclusieve en prijzige bolide van Aston Martin.

„Toen deze DBS Superleggera door de fabrikant aan het dealernetwerk werd aangeboden, trok ik het chassisnummer na en constateerde dat het de auto betrof van Max Verstappen”, zegt Eduard Severijn, Sales Manager van Aston Martin Hilversum tegen Autorai. „Vanzelfsprekend hebben wij geen seconde getwijfeld om deze bolide over te nemen.”

Fans van de auto en van Max moeten snel zijn: Kroymans verwacht dat de auto binnen enkele dagen is verkocht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →