Parijs

De Franse economie zal dit jaar met 9 procent krimpen

Print
De Franse economie zal dit jaar met 9 procent krimpen

Afbeelding: ANP

De economie van Frankrijk is aan het opveren van de coronacrisis, maar zal dit jaar naar verwachting wel met 9 procent krimpen. Dat meldde het Franse statistiekbureau Insee, dat daarmee een eerdere prognose bevestigt.

Insee zegt dat de economie van Frankrijk aan het profiteren is van het opheffen van de strikte lockdownmaatregelen, maar dat het herstel wat minder sterk verloopt dan verwacht. In het tweede kwartaal van dit jaar kromp de economie nog in een recordtempo met 13,8 procent.

Het bureau stelt dat de economische activiteit in het derde kwartaal zal verbeteren naar 95 procent van het niveau van voor de virusuitbraak en naar 96 procent aan het einde van dit jaar. In het tweede kwartaal was dit nog 81 procent.

De werkloosheid in Frankrijk stijgt eind dit jaar naar verwachting tot ongeveer 9,5 procent. Dat was 7,1 procent in het tweede kwartaal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →