Utrecht

Bol.com doet alcoholische drank in de ban

Print
Bol.com doet alcoholische drank in de ban

Het distributiecentrum van Bol.com. Afbeelding: ANP XTRA

Bol.com is gestopt met het verkopen van alle alcoholische dranken. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van dagblad Trouw. De webwinkel kon niet garanderen dat de leeftijd van de ontvanger werd gecontroleerd.

Het webwinkelbedrijf laat weten dat het met een klein aantal gespecialiseerde partners samenwerkte, waarmee afspraken waren gemaakt over de geldende regelgeving. Zo moesten de verkooppartners ervoor zorgen dat de bezorger de leeftijd van de ontvanger controleerde. Verkopers van alcohol zijn wettelijk verplicht ervoor te zorgen dat alleen drank wordt verkocht aan mensen van achttien jaar en ouder.

Bol.com vond dat uit de controles die werden uitgevoerd door bureau Nuchter bleek dat het niet langer verantwoord was om door te gaan met de verkoop. Nuchter doet onderzoek naar de naleving van de leeftijdsgrens van leeftijdsgebonden producten namens overheden en bedrijven.

Een woordvoerster van Bol.com zegt dat de verkooppartners de tijd hebben gekregen om hun leven te beteren, maar dat dit niet snel genoeg gebeurde. „Daarom sluiten we voor nu de winkel.”