Geen coronagevallen bij renners in Tour, rondebaas test wel positief

Print
Geen coronagevallen bij renners in Tour, rondebaas test wel positief

De renners van Jumbo-Visma bij de start eerder deze Tour. Afbeelding: ANP

De uitslagen van de coronatests die de organisatie van de Tour de France, de ASO, bij alle wielerploegen op de eerste rustdag afnam, zijn binnen. Geen enkele renner testte de afgelopen dagen positief. In totaal zijn zo’n 650 mensen getest.

Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe. Koersdirecteur Christian Prudhomme testte volgens het Franse persbureau AFP wel positief. De positieve test heeft geen gevolgen voor het verloop van de Tour. Hoewel de 165 renners niet positief hebben getest op het coronavirus, hebben vier stafleden dat wel. Voor welke ploegen zij werkzaam zijn is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Wout Poels: ‘Als artsen doorrijden verantwoord vinden, wie zijn mensen dan om te zeggen dat ik moet afstappen?’

Dit betekent dat Primoz Roglic ‘gewoon’ van start gaat in de tweede Tourweek met al zijn ploeggenoten. De klassementsleider kan zo zijn gele trui verdedigen. Zijn voorsprong op naaste achtervolger Egan Bernal van INEOS Grenadiers die ook een negatieve uitslag had: 21 seconden.

Vals alarm

Niet alle ploegen leken goed nieuws te krijgen. Bij het hotel van Deceuninck-Quick-Step is dinsdagochtend een lid van de begeleiding met een ambulance van de organisatie opgehaald. De ploeg meldt dat een fout is gemaakt in het laboratorium waardoor een hertest nodig was. Het bleek vals alarm. Uitslag: negatief.

Lees ook: Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen: ‘Wielrennen is geen Playstation-spelletje, hè’

Ook op de tweede rustdag, maandag in Isere, zal het gehele peloton getest worden op mogelijke coronabesmettingen.