Stedenbouw

Jo Coenen krijgt oeuvreprijs van vaktijdschrift ‘De Architect’

Architect Jo Coenen wint de oeuvreprijs ARC20. © Johannes Timmermans

Jo Coenen (Heerlen, 1949) is de winnaar van de ARC20 Oeuvre Award, met volgens de jury: „Een oeuvre waar je u tegen zegt.” Jo Coenen geldt volgens de jury als een boegbeeld voor de sector, met een grote uitstraling in de architectuur en stedenbouw en met een forse bijdrage aan het maatschappelijke, vakinhoudelijke en stedelijke debat.

onze verslaggeefster

Coenens ontwerpen voor de Openbare Bibliotheek in Amsterdam, het Nederlandse Architectuurinstituut in Rotterdam en de Vestedatoren in Eindhoven behoren tot de hoogtepunten in de Nederlandse architectuur van de afgelopen veertig jaar.

De ARC Oeuvre Award wordt elk jaar uitgereikt door vaktijdschrift De Architect. Coenen neemt de prijs op 12 november in Amsterdam in ontvangst. De uitreiking is live te volgen via de website dearchitect.nl, de livestream begint om 19.00 uur.

In Bureau Europa in Maastricht is tot 4 oktober nog de tentoonstelling ‘Jo Coenen. 40 jaar werken in Europa’ te zien.

Lees ook: Architect Jo Coenen is na 40 jaar nog niet klaar met het verfraaien van de wereld

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal