Kunstverkoop Leudal: 200 schilderijen verkocht, totale opbrengst vijfduizend euro

Print
Kunstverkoop Leudal: 200 schilderijen verkocht, totale opbrengst vijfduizend euro

Eén van de verkochte schilderijen. Afbeelding: Stichting Kunst en Cultuur

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Tijdens de kunstverkoop van de gemeente Leudal zijn zondag zo’n 200 schilderijen verkocht, meldt Ger Hermans van de Stichting Kunst en Cultuur.

De totale opbrengst voor Leudal bedraagt zo’n vijfduizend euro. Hermans hoopt dat de gemeente het investeert in één groot kunstwerk voor de hele gemeente.

De schilderijen die van de hand gingen lagen al jaren te verstoffen in de kelder van het voormalig raadhuis in Haelen. De collectie ontstond na de samenvoeging van de gemeenten Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel en Neer in 2007. Er was lang niet voldoende ruimte in het nieuwe raadhuis om alle kunstwerken een plek te geven.

Het ging met name om schilderijen die zijn gekocht middels de in 1987 afgeschafte Beeldende Kunstenaars Regeling en zijn gemaakt door kunstenaars uit de regio.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen