Poerker gaat voor carnavalsroute en quiz in plaats van optocht

Print
Poerker gaat voor carnavalsroute en quiz in plaats van optocht

Geen optocht in Hout-Blerick, maar misschien wel een carnavalsroute door het dorp. Afbeelding: John Lenders

Hout-Blerick -

De Poerker zet een kruis door het reguliere carnavalsprogramma. Er komt volgend jaar geen prinselijk trio en geen optocht in Hout-Blerick. Wel een carnavalsroute en een dorpsquiz.

Hoe het scenario er in januari en februari ook uit ziet, vastelaovend wordt volgens de Houtblerickse carnavalsvereniging nooit zo bruisend en ongedwongen als het bedoeld is. „En zo werken we op de Poerkerplak niet”, schrijven scheidend voorzitter Erik Titulaer en zijn beoogde opvolger Dolf Derichs op de website en facebook. „We doen dingen goed, of niet.”

De Poerker denkt wel na over een alternatieve invulling. Eén van de ideeën waarmee gestoeid wordt, is een carnavalsquiz getiteld ‘De slimste Poerker’. Een eigen dorpsquiz heeft Hout-Blerick nog niet. Een plan dat al uitgewerkt wordt, is een vastelaovesroute waarbij inwoners hun huis of buurt versieren, artiesten buiten optreden op straat en een drive-in bioscoop (optocht)beelden van vroeger vertoont. In plaats van de optochtdeelnemers zijn het dan de carnavalsvierders die, volgens de coronaregels, door het dorp trekken.

Voor de jeugd wil de Poerker een aparte activiteit organiseren, ook om te voorkomen dat de lichting scholieren waaruit jaarlijks de raad van elf en dansmarietjesgroep wordt samengesteld, niet aan de beurt zou komen.