Jonge Nederlanders omgekomen bij ernstige crash in Duitsland, auto vloog in brand

Print
Jonge Nederlanders omgekomen bij ernstige crash in Duitsland, auto vloog in brand

Afbeelding: BSR Agency

Twee mannen van 28 en 29 jaar oud uit Gelderland hebben zondagmorgen tegen 05.00 uur een gruwelijke dood gevonden op de A57 ter hoogte van het Duitse Sonsbeck. De auto waarin zij zaten, raakte van de weg en brandde volledig uit. Het tweede lichaam werd pas ontdekt toen de auto werd geborgen.

De twee Nederlanders reden kort voor hun fatale crash over de A57, die vanuit Keulen via Düsseldorf naar de Nederlandse grens gaat richting Gennep. Om nog onduidelijke redenen vloog de auto ter hoogte van Sonsbeck, op een half uurtje van de Limburgse grens, van de weg.

Ernstig vervormd

Om 05.00 uur kregen brandweer en politie een melding binnen over een beknelde persoon in een brandende auto. De brandweer trof het voertuig aan, op zijn kant, in een bosje naast de snelweg. Het autowrak was ernstig vervormd, zo is te zien in de Duitse media.

De auto stond al volledig in brand toen reddingswerkers arriveerden. Zij konden na het blussen één lichaam bergen.

Tweede lichaam

De hulpdiensten zijn daarna voor de zekerheid op zoek gegaan naar mogelijk meer inzittenden in de omgeving van het voertuig. Hierbij werden warmtebeeldcamera’s en een helikopter ingezet.

Pas toen het autowrak werd geborgen, werd een tweede, verbrand lichaam ontdekt, dat onder het voertuig lag. Het Duitse politieteam verkeersongevallen heeft daarna sporenonderzoek verricht.

De weg bleef in de richting van Nijmegen afgesloten tot 10.30 uur.

Privacy

De brandweer uit Sonsbeck verwijst voor meer informatie naar de verkeerspolitie uit Düsseldorf, die verantwoordelijk is voor het vervolgonderzoek.

Een woordvoerder van de verkeerspolitie Düsseldorf meldt dat er voorlopig niet meer details worden gegeven over de twee verongelukte personen. ,,Uit oog van hun privacy. Misschien later.’’