Geen groots feest, maar een muurschildering ter ere van Graaf Huyn op Geleense school

Print
Geen groots feest, maar een muurschildering ter ere van Graaf Huyn op Geleense school

Collin van der Sluijs maakte begin dit jaar deze mural in Maastricht. Afbeelding: archief Loraine Bodewes

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het Graaf Huyn College gaat een hoge, kale muur bij de fietsenstalling van de school voorzien van een muurschildering. Dat gebeurt in samenwerking met de internationaal bekende mural-kunstenaar Collin van der Sluijs.

Wat voor afbeelding er precies komt, blijft nog even geheim. Maar duidelijk is wel dat de mural over het Graaf Huyn College gaat, waarbij verwezen wordt naar de historische naamgever van de school.

Lees ook: Streetart in Limburg: ‘Alsof je een schilderij maakt, alleen is het doek twintig keer zo groot’

„Graaf Huyn werd geboren op 5 mei 1620”, doceert teamleider van de brugklassen, Maud Schenk-Hermans, in een filmpje op sociale media over het project. Daarmee is het dus vierhonderd jaar geleden dat de graaf, Arnold V Wolfgang Huyn van Geleen, werd geboren.

Aandacht

Aanvankelijk was het plan dat de school in mei dit jaar groots hierbij zou stilstaan, samen met de Heemkundevereniging Geleen, maar corona gooide roet in het eten. De bedoeling is nu dat er binnen enkele weken alsnog met het aanbrengen van een muurschildering aandacht aan wordt besteed.

Lees ook: Vier eeuwen Graaf Huyn

Voor omwonenden wordt maandagavond 14 september een informatiebijeenkomst gehouden, waar het project nader wordt toegelicht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail (petra.daemen@stichtinglvo.nl).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu