Prudhomme voelt zich goed ondanks positieve coronatest: ‘Voor het eerst in 15 jaar bekijk ik Tour op tv’

Print
Prudhomme voelt zich goed ondanks positieve coronatest: ‘Voor het eerst in 15 jaar bekijk ik Tour op tv’

Tourbaas Christian Prudhomme testte positief op corona Afbeelding: Reuters

Christian Prudhomme heeft na zijn positieve coronatest de Tour de France voor acht dagen verlaten. Pas na de zestiende etappe keert de Tourbaas terug in de ronde.

,,Ik doe wat elke Fransman in deze situatie zou moeten doen”, zegt hij tegen persbureau AFP. ,,Ik verlaat mijn werkplek en ga de Tour de komende dagen op televisie bekijken, iets wat ik al vijftien jaar niet heb gedaan.”

Hoewel hij het virus onder de leden heeft, voelt de 59-jarige Prudhomme zich goed. ,,Naar wat ik begrepen heb, ben ik pas net besmet geraakt. Maar het is veel belangrijker dat er geen renners besmet zijn. Dus laten we er niet te dramatisch over doen.”

Lees ook: Wout Poels: ‘Als artsen doorrijden verantwoord vinden, wie zijn mensen dan om te zeggen dat ik moet afstappen?’

Bubbel

Waar de renners in de Tour met hun ploeg in een ‘bubbel’, zitten, geldt dat niet voor Prudhomme. Zo ontfermt hij zich over belangrijke gasten, zoals eerder deze week de Franse premier Jean Castex. ,,De renners leven als monniken, maar ik maak geen deel uit van de Tourbubbel”, legt hij uit. ,,Daarom heb ik ook geen enkel contact met de renners. Dit toont alleen maar aan dat de Tourbubbel werkt.” Van de renners werd niemand dinsdag positief getest.

Tot en met volgende week dinsdag wordt de plaats van Prudhomme in de eerste volgwagen overgenomen door Francois Lemarchand. De voormalig profrenner vervulde die rol ook al tijdens Parijs-Nice.