Fortuna wint met b-keus en teruggekeerde Semedo van Limburgia

Print
Fortuna wint met b-keus en teruggekeerde Semedo van Limburgia

Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Brunssum -

Fortuna heeft ook de laatste wedstrijd van de oefencampagne gewonnen. Beginnend met een B-team, waarbij de terugkeer van Lisandro Semedo bij Fortuna het meeste opviel, wonnen de Sittardenaren het ingelaste oefenduel tegen BSV Limburgia: 8-0.

Een graadmeter voor zaterdag tegen Twente was het bepaald niet. Niet alleen vanwege tegenstander Limburgia, maar ook omdat Fortuna het eerste uurtje met een B-ploeg speelde. Van de eerste elf bij de aftrap zal normaal gesproken enkel George Cox in Enschede in de basis starten. Desondanks deed de tweede garnituur er lang over om de score te openen. Clint Essers was het die de ban brak en na een half uur de 1-0 maakte.

In het vervolg wisten de Sittardenaren het doel makkelijker te vinden. Nassim el Ablak en ‘terug van weggeweest’ Lisandro Semedo maakten er nog voor en vlak na rust 3-0 van, waarna bijna het hele elftal werd gewisseld. Sebastian Polter (drie keer) en Mats Seuntjens wisten het doel daarna snel te vinden waardoor de score - mede ook door een eigen goal - toch nog snel opliep. Dat de dubbele cijfers niet bereikt werden lag er vooral aan dat Zian Flemming en Emil Hansson het vizier niet op scherp hadden staan.

Luister hier naar een nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger: