Dier van de week

Dier van de week: Nena

Print
Dier van de week: Nena

Nena. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Nena aan de beurt, een Hollandse herderteefje van bijna 4 jaar.

Kun je iets vertellen over de afkomst van Nena?

„Er is niet zo veel bekend over haar verleden. Ze is een tijd samen met één baas geweest, waardoor ze niet gewend is aan een drukke leefomgeving. Ze kreeg buiten veel vrijheid en haar werd te weinig structuur geboden. Omdat Nena een echte werkhond is kan je merken dat ze heel erg op zoek is naar duidelijkheid en leiding.”

Hoe kun je haar het beste omschrijven?

„Ze is heel erg alert waardoor ze snel geprikkeld is als er iets in haar omgeving gebeurt. Omdat ze nog niet altijd begrijpt wat er van haar verwacht wordt, kan ze onrustig reageren. Als je de moeite neemt om consequent met haar aan het werk te gaan, merk je al gauw hoe slim ze is en hoe graag ze voor je werkt.”

Waar zou Nena het beste op haar plaats zijn?

„Haar nieuwe baas moet zeker ervaring hebben met het opvoeden en trainen van honden. Helaas zijn Nena en kinderen geen goede combinatie. Als ze op een eerlijke manier behandeld wordt en mag doen waar ze goed in is, zoals waken en speuren, dan heb je haar gauw voor je gewonnen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen