Dier van de week

Dier van de week: vrolijke flierefluiters

Print
Dier van de week: vrolijke flierefluiters

Twee vrolijke flierefluiters: Jip en Janneke. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één, of meerdere, in het zonnetje. Deze week neemt ze lezers mee naar de vogelafdeling van het dierenasiel, want daar is het momenteel een drukte van jewelste.

Welke vogels verblijven nu in het asiel?

„Een druk gekwetter komt je tegemoet als je de vogelafdeling binnenstapt. Diverse kanaries, grasparkieten en agapornissen zijn de laatste weken bij ons binnengekomen en we zoeken voor hen allemaal een nieuw thuis. Zo zijn daar Jip en Janneke (zie foto) die na het overlijden van hun eigenaar naar ons gebracht. Zij zijn nog een beetje schuw maar ook nu al erg leuk om naar te kijken en naar te luisteren! Maar ook is er de 21 jaar oude dwergpapegaai Jopie die graag bij een fijne baas wil gaan genieten van een welverdiende oude dag.”

Hoe kun je deze vogels het beste houden?

„Een maatje hebben om elkaar gezelschap te houden is belangrijk voor deze dieren. We plaatsen hen daarom ook het liefst in de koppeltjes die het nu al zijn. Een aantal van onze vogels zoeken een plek in een buitenvolière terwijl andere vogels prima in huis gehouden kunnen worden.”

Wat voor baas zoeken we voor deze vogels?

„Het belangrijkste is dat deze vogels terechtkomen bij mensen waar ze een mooi, ruim verblijf en het gezelschap van soortgenoten krijgen.”

Zoek jij een vrolijke flierefluiter en kun je dit bieden? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl om te kijken welke vogels bij je passen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen