VVV-supporters trappen seizoen af met eigen bier

Print
VVV-supporters trappen seizoen af met eigen bier

VVV-Blond is er gebotteld en van de tap. Afbeelding: Puuro Bierbrouwerij

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV-Venlo trapt het voetbalseizoen in de eredivisie zondag af met een uitwedstrijd in Emmen en een eigen bier, VVV-Blond.

De naam van het IPA-bier dat door Puuro Bierbrouwerij in Blerick wordt gebrouwen, luidt voluit VVV-Blond Yellow Black Army en is genoemd naar de supportersgroep die het deze week samen met het Venlose café Klup77 lanceert. Het initiatief komt van kastelein Jack Stroeken, die afgelopen seizoen bij elke thuiswedstrijd voor VVV-supporters een busreis van zijn café naar stadion De Koel organiseerde. „Dat kon vanwege corona niet meer, dus hebben we iets nieuws bedacht voor de fans die hier altijd bijeen komen.”

Het bier is in beperkte oplage verkrijgbaar als cadeaupakket met twee flessen en bedrukt glas, maar ook van de tap. Een glaasje VVV-Blond is alleen te bestellen bij Klup77, waar zondag om 17.00 uur de presentatie is.

Bierpakketten zijn te koop bij Wijnhuis Van Gelderen aan de Parade en Wijnhuis Blerick in winkelcentrum Onder de Wieën.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →