Ondernemingsraad L1 stapt (nog) niet naar de rechter

Print
Ondernemingsraad L1 stapt (nog) niet naar de rechter

Afbeelding: De Limburger

De ondernemingsraad (OR) van L1 stapt nog niet naar de rechter.

De OR had de Raad van Commissarissen met een rechtszaak gedreigd omdat de RvC een nieuwe directeur, Peter Elbers, had benoemd zonder het advies daarover van de OR af te wachten. De RvC kreeg een ultimatum van de OR om de benoeming van Elbers terug te draaien voor woensdagmiddag twee uur.

Lees ook: Ondernemingsraad L1 dreigt met kort geding vanwege benoeming directeur Peter Elbers

Volgens OR-voorzitter Marcel Ermers heeft de advocaat van de RvC een antwoord gestuurd naar de advocaat van de OR. Wat daarin staat, mag Ermers niet zeggen. „Als ondernemingsraad gaan we morgen praten met onze eigen advocaat over de brief. Daarna besluiten we of we stappen gaan zetten en welke dat zijn.”

Lees ook: Peter Elbers nieuwe directeur L1

De benoeming van Elbers tot directeur lijkt daarmee niet van tafel gehaald door de Raad van Commissarissen. De voorzitter van de Raad van Commissarissen van L1, Hans Coppus, was niet bereikbaar voor een reactie. De advocaat van de RvC, Martin Huisman, wilde geen commentaar geven op vragen over directiecrisis bij L1.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →