MVV rondt onderzoek over racisme-incident af en concludeert dat er ‘inderdaad iets wordt geroepen naar Kallon’

Print
MVV rondt onderzoek over racisme-incident af en concludeert dat er ‘inderdaad iets wordt geroepen naar Kallon’

Issa Kallon van Cambuur in duel met Zak Swanson van MVV, tijdens het duel MVV-Cambuur. Afbeelding: Pro Shots -Paul Roling

Maastricht / Itteren -

Uit het intern onderzoek van MVV naar racisme tijdens de wedstrijd MVV-Cambuur, van afgelopen zondag, is naar voren gekomen dat een supporter inderdaad iets heeft geroepen naar Cambuur-speler Issa Kallon.

Maar wat deze supporter in stadion De Geusselt heeft gezegd en of dit racistisch is, is niet op te maken uit de camerabeelden die zijn bestudeerd, zo stelt de club.

Kallon

Kallon sprak in de rust van het duel met de scheidsrechter en met zijn trainer over racistische uitingen vanaf de MVV-tribune. Daarop liet de scheidsrechter aan het begin van de tweede helft door de stadionspeaker omroepen dat racistische uitingen ongewenst zijn en dat de wedstrijd zou worden gestaakt bij herhaling.

Geen spreekkoren

MVV benadrukt dat er geen enkele sprake is geweest van ‘racistische spreekkoren’. De informatie die nu naar boven is gekomen tijdens het onderzoek zal MVV delen met de KNVB. In Zeist zal men zich nu over het voorval buigen en een eventuele strafmaat voor de supporter bepalen.

MVV distantieert zich in een persbericht van alle vormen van discriminatie.

Beluister de voetbalpodcast van De Limburg:

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →