Bijna complete hennepkwekerij in vrachtwagen op A73 aangetroffen, man opgepakt

Print
Bijna complete hennepkwekerij in vrachtwagen op A73 aangetroffen, man opgepakt

Een deel van de aangetroffen zakken in de vrachtwagen. Afbeelding: Politie

De politie heeft dinsdagmiddag een inwoner uit Eindhoven opgepakt die met een bomvolle vrachtwagen vol spullen voor een hennepkwekerij over de snelweg reed. De Eindhovenaar en zijn metgezel werden opgemerkt op de A73 richting Nijmegen.

Het gaat om een 46-jarige uit Eindhoven en een 32-jarige Chinese man. Rond het middaguur zagen politie-eenheden een kleine vrachtwagen die ogenschijnlijk te zwaar beladen was rijden op de A73 richting Nijmegen. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gecontroleerd op de Neerbossche in Nijmegen.

Tijdens de controle bleek de hele vrachtwagen vol te zitten met grote tassen, gevuld met alles wat nodig is om een grote hennepkwekerij te beginnen. Zo lagen er onder meer bijna honderd groeilampen, ventilatoren, filters, honderden bloembakken en zelfs 200 tassen met potgrond. Er werd geen hennep aangetroffen bij het tweetal.

De vrachtwagen, inclusief alle aangetroffen spullen, is in beslag genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →