Video: Zorgpersoneel Zuyderland waagt zich aan Jerusalema Challenge

Print

Jerusalema Dance Challenge Zuyderland. Video: Streekomroep Bie Os /Jean Geurts

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Zorgpersoneel van het Zuyderlandziekenhuis in Sittard-Geleen heeft zich woensdag gewaagd aan de Jerusalema Challenge. Het Zuid-Afrikaanse nummer gaat de wereld over dankzij het populaire dansje en is zo inmiddels een symbool van wereldwijde verbondenheid tijdens de corona-epidemie.

Tientallen medewerkers van onder andere de revalidatie-afdeling van Zuyderland gingen woensdagmiddag de uitdaging aan. Uiteraard op gepaste afstand van elkaar.

‘Jerusalema’, is de zomerhit van het jaar. Het was een groep vrienden in Angola die het nummer immens populair wist te maken. Nadat de jongens en meisjes een video online postten waarbij ze op de tonen van het nummer dansten, ging het dansje plots viraal.

Intussen wordt ‘Jerusalema’ ook gekoppeld aan de coronacrisis. Zo gaan politieagenten tot zelfs ziekenhuispersoneel de uitdaging aan met mondmasker, waarbij het dansje de hoop symboliseert gedurende deze zware periode. De videoclip van de song werd op YouTube al ruim 81 miljoen keer bekeken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen