Herlings enkele weken uitgeschakeld na crash in Italië

Jeffrey Herlings. © ED/DPG

Jeffrey Herlings is woensdagavond ontslagen uit het ziekenhuis in Bologna. De 25-jarige motorcrosser uit Oploo crashte eerder op de dag op het circuit van Faenza en is als gevolg van die val enkele weken uitgeschakeld, zo meldt teammanager Dirk Gruebel.

Rob Aarts

De schrik zat er goed in toen Herlings in de vierde ronde van de vrije training hard op zijn hoofd terechtkwam. Ondanks de klap kreeg de coureur snel weer gevoel in zijn armen en benen. ,,Voor volledige lichaamsscans ging Jeffrey toch naar Bologna”, vertelt teammanager Gruebel. ,,We moeten de resultaten nog ontvangen, maar hij is in ieder geval ontslagen uit het ziekenhuis.”

Lees ook: WK-leider Herlings per traumaheli naar ziekenhuis na ongelukkige val bij training

Bij de crash liep Herlings een nek- en schouderblessure op. De leider van het WK-klassement keert vrijdag terug naar België voor wat nieuwe testen. Gruebel: ,,Hopelijk is het niet zo dramatisch. Het duurt een paar weken om te herstellen, maar een exacte datum kunnen we op dit moment nog niet geven.”

Op het circuit in Faenza won Jorge Prado woensdag de MXGP. Glenn Coldenhoff finishte als vijfde. Op het Italiaanse circuit won uitgerekend Herlings, die na 7 van de 18 races overigens ‘gewoon’ koploper blijft in de stand om het wereldkampioenschap, zondag nog de MXGP.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal