Jongeren met beperking gaan snowboarden met Bibian Mentel

Print
Jongeren met beperking gaan snowboarden met Bibian Mentel

Bibian Mentel is komende zaterdag in SnowWorld. Afbeelding: Archief De Limburger

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Meer dan twintig kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking maken komende zaterdag kennis met snowboarden. Dat gebeurt tijdens de Snowboard Fundag in SnowWorld.

Het evenement staat onder leiding van Bibian Mentel. Deze paralympische sporter is een ervaren snowboardster. Zij werd als valide sporter zes maal Nederlands kampioen halfpipe en snowboardcross. Nadat bij haar botkanker werd geconstateerd werd haar been afgezet. In 2002 werd ze met een prothese opnieuw Nederlands kampioene snowboardcross en deed ze mee aan de Paralympische Spelen.

Het evenement in SnowWorld duurt van 10.00 tot 14.00 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen