OR L1 nog één keer in gesprek met RVC over bestuurderscrisis

Print
OR L1 nog één keer in gesprek met RVC over bestuurderscrisis

Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

De OR van L1 gaat in op een verzoek voor een laatste gesprek met de Raad van Commissarissen (RVC). Dat heeft de OR donderdagochtend besloten. Het gesprek is vrijdagavond en dan besluit de OR meteen of hij alsnog naar de rechter stapt.

De ondernemingsraad en de commissarissen zijn in een vertrouwenscrisis beland nadat de RVC de twee zittende directeuren aan de kant had geschoven. Dat was zeer tegen de zin van de OR en van het personeel. Die wilden dat de voormalige directeuren terugkwamen. Toen de RVC een week geleden toch alvast een nieuwe directeur benoemde, kondigde de OR van L1 aan naar de rechter te stappen als die benoeming niet werd teruggedraaid. De RVC had niet volgens de wet gehandeld, concludeerde de OR.

De advocaat van de RVC heeft in een brief van vijf kantjes aan de advocaat van de OR gevraagd om nog een poging te doen om eruit te komen. “Mocht dit tot niets leiden dan zeg ik u toe dat ik meewerk om daarna zo snel mogelijk een datum voor een kort geding te krijgen”, schrijft RVC-advocaat Martijn Huisman. “We komen vrijdagavond bij elkaar”, zegt OR-voorzitter Marcel Ermers. “Daarna nemen we een beslissing of we al dan niet naar de rechter stappen. Dat doen we meteen dezelfde avond, want het moet allemaal geen dag te lang duren.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →