Kleurrijk tafereel van graffiti aan Voerendaalse Hoolstraat

Kleurrijk tafereel van graffiti aan Voerendaalse Hoolstraat

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

De Voerendaalse Hoolstraat gaat vrijdag weer open. Het spoorviaduct over de doorgaande weg is door spoorwegbeheerder Prorail opgeknapt.

Kunstenaar Martin Plag heeft de afgelopen dagen een waardige Voerendaalse entree gemaakt door een bijzonder kleurrijk tafereel in graffiti aan te brengen.

Dat het kunstwerk er kwam heeft mede te maken met een brief die enkele jaren geleden bij burgemeester Wil Houben op de mat viel. De nu 15-jarige Mare van Leest schreef dat het een droom van haar was als een professionele kunstenaar met de brug aan de slag zou gaan. Het viaduct kon in haar ogen wel wat kleurrijker. Volgens burgemeester Wil Houben worden mogelijk andere ‘ontsierende’ Voerendaalse entrees onder de loep genomen. De gemeente heeft daar geld voor gereserveerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →