Dasya Korsten (14) uit Jabeek pakt tweemaal dagprijs Tourspel: ‘Ik denk dat niet zo veel mensen wisten dat Pedersen een goede sprinter was’

Print
Dasya Korsten (14) uit Jabeek pakt tweemaal dagprijs Tourspel: ‘Ik denk dat niet zo veel mensen wisten dat Pedersen een goede sprinter was’

Voor ruim 5.000 personen is de Tour de France extra spannend. Zij hebben namelijk 1 of 3 Tourlijsten opgesteld en spelen mee met het Tourspel. Iedere dag lichten we de winnaar uit die de vorige etappe de meeste punten heeft behaald. Etappe 5 en 11 waren een prooi voor Dasya Korsten uit Jabeek.

Proficiat met het behalen van de dagprijs! Kunt u zichzelf in een paar zinnen even voorstellen aan alle andere deelnemers?

Hallo mijn naam is Dasya Korsten. Ik ben 14 jaar oud. Ik woon in Jabeek een dorpje bij Sittard.

Wat heeft de doorslag gegeven voor het winnen van deze etappe?

Ik vul de lijsten altijd in met mijn vader. Hij is een groot wielren fan en ik kijk de tour vaker met hem mee. Dit was ons spurters team. We hebben 2 keer de etappe gewonnen deze tour. Etappe 5 en 11. Ik denk dat niet zo veel mensen wisten dat Pedersen een goede sprinter was en dat hij vaker mee ging sprinten.

Was de tourlijst zo klaar of heeft u er lang over moeten denken?

We besteden er aardig wat tijd aan. We vinden het gewoon leuk om te voorspellen

Waar en wanneer is de liefde voor de Tour de France ontstaan?

Via mijn vader. Die is een groot wielerfan

Welke renners gaan volgens u nog voor een verrassing zorgen?

Ik denk dat Carapaz het later in the tour het goed gaat doen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →