Verstappen derde in tweede training, botsing Pérez en Kimi wordt onderzocht

Print
Verstappen derde in tweede training, botsing Pérez en Kimi wordt onderzocht

Afbeelding: EPA

Na de tweede plek in de eerste vrije training, is Max Verstappen vrijdagmiddag tot de derde tijd gekomen op Mugello. Zoals inmiddels vertrouwd achter de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, al was het verschil ook nu niet groot.

Veel meer dan eerder op de dag, zagen we coureurs in de tweede training in het rond draaien en uitstapjes buiten de baan maken. Charles Leclerc en Sebastian Vettel spinden met hun Ferrari’s, Lando Norris en Kimi Räikkönen kwamen er minder goed vanaf. De jonge Brit zorgde voor de eerste rode vlag van de sessie, toen hij het grind meepakte en de controle over zijn auto kwijt was. De voorvleugel van zijn McLaren lag eraf toen deze in contact kwam met de muur. Toch zal het na afloop van de sessie vooral gaan over het incident tussen Sergio Pérez en Räikkönen. De Mexicaan leek bij het uitkomen van de pitstraat niet in de gaten te hebben dat Kimi naast hem zat en de twee botsten in de eerste bocht. De wedstrijdleiding heeft aangekondigd er later vandaag naar te kijken.

Lees ook: Verstappen klokt tweede tijd in eerste training op Mugello

Toen dat incident zich twintig minuten voor tijd voordeed, had iedereen zijn snelste tijd al gereden op de zachtste band. Opnieuw was Bottas (1.16,989) het snelst, ditmaal voor Hamilton. De Britse WK-leider hield op zijn beurt Verstappen (1.17,235) net achter zich. Bij het uitrijden na het vallen van de vlag, begaf de Ferrari van Vettel het nog.

Luister ook naar de Formule 1-podcast van de Limburger: