Teun Lumens (21) uit Grevenbicht pakt dagprijs Tourspel: ‘We moeten Kämna in de gaten houden voor de ritwinst’

Print
Teun Lumens (21) uit Grevenbicht pakt dagprijs Tourspel: ‘We moeten Kämna in de gaten houden voor de ritwinst’

Voor ruim 5.000 personen is de Tour de France extra spannend. Zij hebben namelijk 1 of 3 Tourlijsten opgesteld en spelen mee met het Tourspel. Iedere dag lichten we de winnaar uit die de vorige etappe de meeste punten heeft behaald. Etappe 9 was een prooi voor Teun Lumens uit Grevenbicht.

Proficiat met het behalen van de dagprijs! Kunt u zichzelf in een paar zinnen even voorstellen aan alle andere deelnemers?

Mijn naam is Teun Lumens, 21 jaar. Woonachtig in Grevenbicht en student aan Zuyd hogeschool te Sittard.

Wat heeft de doorslag gegeven voor het winnen van deze etappe?

De eenzame vluchter Hirschi werd teruggepakt door de aanstormende Jumbo-Visma trein. Hierdoor werd Pogacar de lachende derde.

Was de tourlijst zo klaar of heeft u er lang over moeten denken?

Ik heb lang nagedacht over de opstelling in de tourpoul. Mijn keuze was vooral gebaseerd op de uitslagen in de Dauphine.

Waar en wanneer is de liefde voor de Tour de France ontstaan?

Rond 2014, dit komt door mijn vader. Hij keek altijd naar wielrennen op de televisie. En zo is mijn passie voor wielrennen en met name de tour ontstaan.

Welke renners gaan volgens u nog voor een verrassing zorgen?

Ik denk dat we Kämna in de gaten moeten houden voor ritwinst. Bovendien denk ik dat Tejada (jonge Colombiaan van Astana) ook voor een verrassing kan gaan zorgen. Maar dan moet hij wel de kans krijgen van de ploeg.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →