Jan Ghijsen (70) uit Elsloo pakt dagprijs Tourspel: ‘Bij de profronde van Elsloo zijn echte tourtoppers geweest’

Print
Jan Ghijsen (70) uit Elsloo pakt dagprijs Tourspel: ‘Bij de profronde van Elsloo zijn echte tourtoppers geweest’

Voor ruim 5.000 personen is de Tour de France extra spannend. Zij hebben namelijk 1 of 3 Tourlijsten opgesteld en spelen mee met het Tourspel. Iedere dag lichten we de winnaar uit die de vorige etappe de meeste punten heeft behaald. Etappe 12 was een prooi voor Jan Ghijsen uit Elsloo.

Proficiat met het behalen van de dagprijs! Kunt u zichzelf in een paar zinnen even voorstellen aan alle andere deelnemers?

Mijn naam is Jan Ghijsen 70 jaar getrouwd met mijn vrouw Marlies, opa van Teun. We wonen in Elsloo. Elk jaar vult mijn zoon Dave de lijsten voor me in. Met mijn advies natuurlijk.

Wat heeft de doorslag gegeven voor het winnen van deze etappe?

Uiteraard Hirshi die ik op al mijn lijsten speel, die moest ik erop zetten volgens mijn zoon. Verder mik ik altijd op een outsider op mijn lijst stond Rolland die als tweede finishte.

Was de tourlijst zo klaar of heeft u er lang over moeten denken?

Ik heb altijd mijn favorieten die zet ik op alle lijsten. Verder puzzel ik een beetje de rest bij elkaar, kijken of ze een goed voorseizoen hebben gefietst. Op internet een beetje de tips bekijken.

Waar en wanneer is de liefde voor de Tour de France ontstaan?

Vroeger waren er overal wielerrondes. Bijna elk dorp had een rondje om de kerk. Zo ga je steeds meer het fietsen volgen. Ik weet bij de profronde van Elsloo zijn echte tourtoppers geweest mooie tijden. Tijdens en na de koers.

Welke renners gaan volgens u nog voor een verrassing zorgen?

Ik denk dat Rolland nog punten gaat pakken voor de poule. Verder denk ik als Dumoulin de schade goed beperkt kan houden tot aan de tijdrit er misschien nog wel een top 3 notering inzit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →