Gasly kan terugkeer naar Red Bull vergeten

Print
Gasly kan terugkeer naar Red Bull vergeten

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Red Bull is niet van plan op de smeekbede van Pierre Gasly in te gaan om terug te mogen keren in het team.

De renstal van Max Verstappen blijft inzetten op Alexander Albon, de tweede man in het Oostenrijkse Formule 1-team. „Als het gaat om de bezetting van de stoeltjes bij Red Bull, dan concentreren wij ons op Albon”, aldus teambaas Christian Horner. „We willen hem alle kansen geven ook volgend jaar voor Red Bull te rijden en achten het niet zinvol om de coureurs weer om te wisselen.”

Lees ook: Pierre Gasly wint GP van Italië, maar het kan nog een stuk gekker: vijf verrassende winnaars in de Formule 1

Gasly riep na zijn verrassende zege vorige week in de Grote Prijs van Italië dat hij klaar is voor een terugkeer bij de Red Bull-renstal. De 24-jarige Fransman reed vorig jaar al voor het topteam, maar werd na twaalf races teruggestuurd naar opleidingsteam Toro Rosso, nu bekend als AlphaTauri. Albon nam toen zijn plek over. Maar omdat de Thai dit jaar, net als Gasly vorig jaar, niet kan tippen aan Verstappen, zag Gasly met zijn overwinning op Monza het bewijs geleverd dat hij weer promotie verdient.

Lees ook: Gasly voelt zich klaar voor tweede kans bij Red Bull

Maar Horner ziet het anders. In zijn ogen is AlphaTauri niet meer het opleidingsteam van Red Bull. „Het is nu meer ons zusterteam en dat team heeft ook een sterke kopman nodig. Pierre doet het geweldig. Een definitief besluit wordt later dit jaar genomen, maar wat mij betreft verandert er niets”, aldus Horner.

Verstappen viel zijn teambaas bij. „Iedereen kan terugkomen en het opnieuw proberen, maar het zal niet lukken”, liet de 22-jarige Limburger weten aan persbureau Reuters. „Als ik Gasly was, zou ik bij AlphaTauri blijven. Op dit moment vechten we sowieso niet meer voor het kampioenschap, dus een sterke ploegmaat heb ik nu ook niet nodig.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →