Roda krijgt pak slaag van titelkandidaat De Graafschap

Print
Roda krijgt pak slaag van titelkandidaat De Graafschap

Daryl van Mieghem van De Graafschap (links) en Amir Absalem van Roda. Afbeelding: Orange Pictures

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC is in de derde wedstrijd van het seizoen hard onderuit gegaan bij De Graafschap. Op bezoek bij de titelkandidaat uit Doetinchem kreeg de ploeg van Jurgen Streppel zaterdagmiddag liefst vier doelpunten om de oren: 4-0.

Roda, dat het seizoen begon met twee overwinningen, moest het op de Vijverberg stellen zonder Jordy Croux. De Belgische aanvaller was vanwege een positieve coronatest genoodzaakt thuis te blijven en werd vervangen door Michalis Ioannou. Nieuwkomers Erik Falkenburg en Fabian Serrarens begonnen op de bank, net als de deze week teruggekomen Richard Jenssen.

Lieftink

De eerste helft was nog geen half uur onderweg of Roda JC liep al achter de feiten aan. Tot tweemaal toe was het Elmo Lieftink die namens De Graafschap fraai raak schoot. Bij de eerste treffer kreeg de middenvelder de bal cadeau van Roda-verdediger Lambrix.

Lees ook: Roda met neus op de feiten gedrukt: er is nog een flink eind te gaan op de weg terug

Het schot van zo’n 25 meter was doelman Roulaux te machtig. Vijf minuten later kreeg Lieftink een afvallende bal voor zijn voeten en stond het al 2-0. Roda zette daar niet veel tegenover en wist alleen via Goppel en Ioannou voorzichtig wat gevaar te stichten.

Leeg doel

Na rust liep de score snel verder op, toen Roulaux een diepe bal verkeerde inschatte. De Roda-keeper, vervanger van de nog altijd geblesseerde Jan Hoekstra, kwam ver uit zijn doel maar werd simpel omspeeld door Van Mieghem, die daarna de bal in een leeg doel kon schuiven: 3-0. Na een uur liep de thuisploeg zelfs uit naar 4-0.

Roulaux kon nog redding brengen op een eerste poging van Tutuarima, de rebound van Seuntjens was van dichtbij wel raak. Na dat doelpunt nam De Graafschap wat gas terug en kreeg Roda wat meer aandeel in het spel. Een doelpunt leverde dat niet meer op.

Bekijk hieronder de laatste aflevering van Komt dat Schot, het voetbalprogramma van De Limburger.

Komt dat Schot. Video: De Limburger