Bijenbeschermers winnen Groen Lintje van Maastricht 2020

Print
Bijenbeschermers winnen Groen Lintje van Maastricht 2020

Byeboere wint Groen Lintje Maastricht 2020. Afbeelding: GroenLInks

Maastricht -

Byeboere heeft het Groen Lintje Maastricht 2020 gewonnen met een volgens de jury sterke missie. Het is een netwerk van mensen in Maastrichtse buurten die hard werken aan hun gezamenlijke passie: het welzijn van bijen, onmisbaar voor ons leefklimaat.

Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg en oud-wethouder van Maastricht, reikte het lintje zaterdag uit in de Muziekgieterij. Het Groen Lintje is een initiatief van GroenLinks Maastricht.

Vanuit de stad waren acht initiatieven genomineerd. Drie toppers zijn door de jury nader onderzocht, waarvan Byeboere uiteindelijk met de eer ging strijken. Athos, de tuin en Gedeelde Weelde kregen een certificaat met een eervolle vermelding. Alle drie zijn het initiatieven met een sterke focus op sociaal, duurzaam en gezond, aldus GroenLinks.

Byeboere bestaat uit ‘social beekeepers’, stelt de jury: voor de natuur én voor de mens. ‘Onder meer een groen lint van honing- en solitaire bijen door de stad versterkt de ecologie en brengt mensen bij elkaar’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →