Fortuna begint zwak aan competitie: kansloos tegen Twente

Print
Fortuna begint zwak aan competitie: kansloos tegen Twente

Wout Brama van Twente in duel met Fortunees Ben Rienstra. Afbeelding: Orange Pictures

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna is bijzonder matig aan de competitie begonnen. FC Twente had in eigen huis werkelijk niets te duchten van de gasten: 2-0.

Fortuna begon desastreus en had al in de eerste minuten op achterstand kunnen komen. Het schot van Bruma werd van richting veranderd en verdween voor Fortuna nog net aan de goede kant van de paal.

De in die fase onvermijdelijke 1-0 viel toch nog binnen het eerste kwartier. Queensy Menig ontsnapte aan de linkerkant en bleef ijzig kalm oog in oog met Alexei Koselev. Hij schoot de bal prima in de lange hoek binnen.

Lees ook: Meteen een mokerslag voor Fortuna Sittard: ‘dit zag ik niet aankomen’

Mazzel

Fortuna had daarna mazzel dat Danilo de bal van twee meter naast kreeg, anders was de score al voor rust opgelopen. Fortuna zette daar weinig tegenover. Emil Hansson kreeg een grote kans, maar schoot van randje zestien wild over.

Direct na rust volgde een mokerslag. FC Twente kreeg een penalty die Danilo benutte en daarmee was het verzet van Fortuna ook meteen gebroken. De ploeg slaagde er niet in om er nog een wedstrijd van te maken. Kansen bleven uit en het was Twente dat nog probeerde de score op te voeren. Danilo schoot echter voorlangs en Cerny naast.

In het laatste kwartier vond Twente het wel best en kreeg Fortuna zowaar wat meer de bal op de helft van de tegenstander. Tot echte kansen leidde ook dat niet waardoor iedere vorm van spanning uitbleef en Twente de overwinning eenvoudig over de streep trok.

Bekijk hieronder de laatste aflevering van Komt dat Schot, het voetbalprogramma van De Limburger.

Komt dat Schot. Video: De Limburger