Volleybal

Net geen stunt VC Kessel dames in nationale beker

Print
Net geen stunt VC Kessel dames in nationale beker

Afbeelding: Vester Peeters

Kessel / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Bij hun debuut in de nationale beker zijn de Kesselse dames er zaterdag net niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen.

In de eerste wedstrijd op nationaal niveau in de bijna 50-jarige geschiedenis van VC Kessel had het team van trainer/coach Nico Maessen tweede divisionist Tecona ADC uit Urmond/Stein bijna uitgeschakeld. Na 3 sets met het kleinst mogelijk verschil van 25-23 stond er een 2-1 voorsprong voor VC Kessel op het scorebord. Het team en de supporters (grotendeels meekijkend via de livestream) geloofden in een stunt.

Echter vanaf set 4 liet het vooraf favoriete ADC zien waarom het een divisie hoger speelt. De Kesselse dames konden de solide verdediging van de gasten uit Urmond nauwelijks nog verontrusten. Via 14-25 en 8-15 trok de tweede divisionist de vierde en de beslissende vijfde set naar zich toe.

Net geen stunt voor de Kesselse derde divisonist en daarmee geen 2e ronde tegen ploegen uit de 1ste en topdivisie, maar het team van trainer/coach Nico Maessen heeft haar huid bij dit debuut op nationaal niveau zeker zo duur mogelijk verkocht en kan met vertrouwen aan de nieuwe competitie in de derde divisie beginnen. Te beginnen zaterdag in de eigen Kesselse sportzaal tegen VCE/PSV uit Eindhoven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →