Droomdebuut Giakoumakis maakt stunt VVV in Emmen mogelijk: 3-5

Print
Droomdebuut Giakoumakis maakt stunt VVV in Emmen mogelijk: 3-5

Georgios Giakoumakis (midden) na één van zijn drie goals Afbeelding: BSR Agency

/ Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft uit bij FC Emmen gestunt door een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-5 zege. Grote man aan Venlose kant was de Griekse spits Giakoumakis. Hij scoorde drie keer.

In de slotfase vloog een voorzet van Tobias Pachonik via de kluts erin. Zijn 3-4 brak Emmen. De 3-5 van invaller Jafar Arias maakte de Venlose stunt compleet.

FC Emmen begon furieus aan de eerste helft en kreeg al snel twee corners waarmee het gevaarlijk werd. Al in de vierde minuut was het prijs. Thorsten Kirschbaum in het VVV-doel verwerkte een schot van Caner Cavlan matig. Daardoor kon Robbert de Vos nog een keer schieten: 1-0.

VVV liet zich een half uur lang afbluffen door de thuisploeg, maar beet daarna eindelijk van zich af. In de 32ste minuut zette Evert Linthorst een splijtende counter op. Georgios Giakoumakis had daaruit moeten scoren, Vito van Crooij deed het in de rebound bijna. In beide gevallen redde Dennis Telgenkamp namens Emmen. Drie minuten later kreeg Giakoumakis opnieuw een dikke kans na een voorzet van Josua John. De Griek kwam - zwaar gehinderd - niet tot een schot.

Na rust begon Emmen meteen weer alert en scoorde al na vier minuten. Marko Kolar maakte de 2-0 met een droog schot, maar Giakoumakis was ook wakker. Een minuut later was het na balverlies in de defensie van Emmen 2-1. In de 65ste minuut mocht de Griek vanaf de stip aanleggen na een handsbal bij de thuisploeg: 2-2.

In de 72ste minuut lepelde de Griek uit een pass van Evert Linthorst de bal heel fraai over Telgenkamp heen om zijn droomdebuut glans te geven: 2-3. Vier minuten later kwam Emmen weer terug via een corner. De Deen Nikolai Laursen scoorde met de hak: 3-3.

Toen Pachoniks voorzet in de 90ste minuut het doel in vloog was de stunt compleet: 3-4. Invaller Jafar Arias maakte in blessuretijd de 3-5.

Bekijk ook de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →