MVV herstelt zich van zeperd en boekt knappe zege in slotfase

Print
MVV herstelt zich van zeperd en boekt knappe zege in slotfase

De MVV-spelers vieren de benutte strafschop van Jelle Duin. Afbeelding: Pro Shots/Remko Kool

Maastricht / Itteren -

MVV heeft de eerste overwinning van het seizoen gepakt. Tegen Telstar werd het zondagavond 1-2. Koen Kostons scoorde de winnende treffer in de 89ste minuut.

MVV kreeg een week geleden zwaar op de broek. In eigen huis moest het tegen SC Cambuur een 1-7 nederlaag slikken. Een week daarvoor werd tijdens de eerste competitiewedstrijd gelijk gespeeld tegen 0-0.

De beginfase was duidelijk voor de Maastrichtenaren. MVV wist de thuisploeg een aantal keren te verrassen met handige combinaties. Deze manier van spelen kon de ploeg echter niet al te lang volhouden.

Rakelings over

Na twintig minuten slaagde Telstar erin om de wedstrijd te kantelen. Een volley van Glynor Plet van de thuisploeg werd echter keurig gepareerd door de Belgische sluitpost Bill Lathouwers van MVV. Even liet een schot van Shayne Pattynama de thuisfans opveren, maar de bal ging rakelings over.

De ploeg van Kalezic werd steeds vaker teruggedrongen en trok zich bij momenten terug in het eigen zestienmetergebied. En het team kwam goed weg toen Ilias Bronckhorst een kopkans voor open doel verprutste.

MVV herstelt zich van zeperd en boekt knappe zege in slotfase
Foto: Pro Shots/Remko Kool

Het was echter MVV dat de voorsprong pakte. Joy-Lance Mickels drong met een slimme actie het strafschopgebied van Telstar binnen en kreeg vervolgens een duwtje in de rug. De daaropvolgende strafschop werd door Jelle Duin feilloos benut: 0-1.

Kort na rust kreeg ook Telstar een strafschop. Maar daar zat de scheidsrechter compleet mis, aangezien Luc Mares zijn tegenstander nauwelijks raakte. Telstar-spits Glynor Plet moest een minuut later echter toezien hoe doelman Bill Lathouwers de inzet knap wist te keren.

De baas

Het spelbeeld wilde maar niet veranderen. De thuisploeg bleef de baas. In de 63ste minuut betaalde zich dat uit in een treffer. MVV-rechtsback Zak Swanson liet zichzelf wel heel makkelijk het bos in sturen door Pattynama. Zijn tegenstander kon vervolgens de bal panklaar leggen voor Plet, die in een keer de bal binnen schoot.

Telstar hield vol druk op de Maastrichtenaren. MVV vocht met hand en tand en stond zeer compact te verdedigen. Toch was het een klein wonder dat de thuisploeg niet met de drie punten aan de haal ging. Vijf minuten voor tijd kopte doelpuntenmaker Plet nog stijlvol op de lat.

Wonder boven wonder was het juist MVV dat de winnende treffer wist te maken. Invaller Joeri Schroijen was bij een razendrappe counter weg bij zijn tegenstander en kon de bal voorgeven. Deze leek aan iedereen voorbij te gaan, maar Koen Kostons stond bij de tweede paal om binnen te tikken: 1-2. Diep in blessuretijd kreeg Telstar nog enkele geweldige kansen, maar verzuimde te scoren. Zo herstelde MVV zich van de zware nederlaag een week eerder.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. Video: De Limburger