PSV wijst interesse in Jorrit Hendrix af en laat hem niet voor een appel en een ei gaan

Print
PSV wijst interesse in Jorrit Hendrix af en laat hem niet voor een appel en een ei gaan

PSV-middenvelder Jorrit Hendrix met reserve-keeper Nigel Bertrams van FC Groningen. Afbeelding: BSR Agency

Panningen -

PSV heeft de interesse van het Italiaanse Spezia in Jorrit Hendrix vooralsnog weggewuifd. De directie van de Eindhovense club is zeker niet onder de indruk van het (huur)aanbod dat de nieuwbakken club uit de Serie A voor de speler uit Panningen zou willen doen.

PSV doet in dit transferdossier niks zolang er geen bedrag rond of iets onder de 3 miljoen euro op een fax of mail uit Italië verschijnt. Wellicht valt van dat bedrag nog iets af te knabbelen, maar heel veel zal het niet zijn.

Lees ook: PSV in openingsduel te sterk voor FC Groningen

PSV verkocht eerder deze maand keeper Jeroen Zoet aan de Italianen en nu staat ook Hendrix bij zijn nieuwe formatie op de radar. De eerdere situatie van Zoet in Eindhoven wordt als een totaal andere gezien dan die van Hendrix nu. Zoet was wellicht derde keeper geworden en zou veroordeeld zijn tot een figurantenrol. PSV had met hem ook afspraken gemaakt over een vertrek en alle partijen hebben zich daaraan gehouden, zodat het een afscheid met een mooi randje werd. Zoet werd een nette aftocht gegund, vanwege zijn verdiensten voor de club.

Voor Hendrix geldt dat laatste zeker ook, alleen is hij nu nog van strategische waarde voor de Eindhovense club. De club is absoluut niet van plan om hem voor een appel en een ei te laten gaan. De Limburger viel zondag in het duel met FC Groningen kort na rust in bij PSV en pakt jaarlijks tientallen wedstrijden mee. Hij mag bij de juiste prijs weg, maar hoeft zeker niet weg.

Bekijk ook de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. Video: De Limburger