EVV op de pijnbank gelegd door Utrechtse ploeg

Print
EVV op de pijnbank gelegd door Utrechtse ploeg

Giel Pierey (r) in actie tegen Hercules. Afbeelding: Ermindo Armino

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop -

Een te ongeconcentreerd EVV creëerde weliswaar wat kansen, maar was in de afwerking niet erg doortastend. De bezoekers uit Utrecht waren juist zeer doeltreffend voor het doel van EVV: 0-5.

Giel Piereij stapte over van eersteklasser De Ster naar derdedivisionist EVV. Een fikse stap omhoog. In Stein konden de supporters vaak genieten van de behendigheid van de linkeraanvaller, die overigens op meerdere posities uit de voeten kan. Desondanks zat genieten er zondag in Echt voor Piereij nog niet echt in.

De van origine linksbuiten startte in de eerste helft op zijn favoriete positie aan de linkervleugel, maar na ruim tien minuten bleek het al niet zijn dag te worden. Hij verspeelde de bal op het middenveld. Een vliegensvlugge counter was het gevolg. Het eindstation was de tot dusver uiterst trefzekere Rogier Benschop, die vorige week ook al twee keer het net vond: 0-1.

,,Balen dat ik die bal zo simpel weg gaf. Vanaf dat moment gingen de kopjes bij ons hangen’’, blikte Piereij uiterst teleurgesteld terug.

EVV leek zich toch nog enigszins terug in de wedstrijd te knokken. Alleen voor doel stuitte Luc Tinnemans echter op de doelman.

Piereij liet zijn specialiteit vervolgens even zien en kapte uiterst behendig naar binnen. Hij vond Bob Vankan, maar die stuitte op de niet te kloppen doelman Fons Mulder.

Luttele minuten later moesten de Echtenaren vervolgens de 0-2 incasseren. Na een klutsbal belandde de bal op de borst van Nick Hak. Waarna deze ongehinderd de bal binnenschoot. Nog voor rust kreeg Omar El Ghazouani nog een cadeautje, nadat uitblinker Benschop een lange bal op de borst kon controleren en vervolgens de vrijstaande El Ghazouani met een hakballetje bereikte: 0-3. ,,We kwamen overal te laat’’, concludeerde Piereij

In de tweede helft had EVV wel wat meer van het spel. Maar de ongeconcentreerde thuisploeg kwam echter telkens net tekort. De gasten leunden achterover en loerden op mogelijkheden.

Na de rust veranderde overigens de positie van Piereij naar rechtsachter, waardoor de verdediging sterker oogde. Ondanks dat bepaalden de invallers Steff van Rooijen en Lars Vermeulen de eindstand op 0-5.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →