Limburgse Kunstkring houdt expositie ‘Homeless’ in Mariapark Sittard

Print
Limburgse Kunstkring houdt expositie ‘Homeless’ in Mariapark Sittard

Afbeelding: Roger Dohmen

Sittard -

De Limburgse Kunstkring houdt van 3 tot en met 18 oktober, in samenwerking met Stichting Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland, de thema-expositie ‘Homeless’ in het Mariapark.

Achttien kunstenaars van het kunstcollectief tonen een diversiteit aan disciplines, zoals beeldhouwwerk, glaskunst, grafiek, fotografie, video en keramiek. Alles is gericht op het thema, waarbij acceptatie, empathie en begrip voor vluchtelingen en daklozen centraal staat. De vernissage is zondag 4 oktober om 15.00 uur en wordt ingeleid door wethouder Kim Schmitz. Mieke Stroeken zal spreken namens Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland. Ook zal de uit Syrië afkomstige Wessem Alhalabi vertellen over zijn ervaringen en Teame Yemaneab zingt Eritrese volksliederen.

De expositie is te bezoeken in de periode 4 tot en met 18 oktober van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 15.00 uur. Het Mariapark is gelegen aan de Oude Markt 14 in Sittard.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →